• 8. december 2021: eTwinning projekt "Pravda a lož"

        • Každý mesiac oceňuje Národná podporná organizácia (NSO) eTwinning Slovensko s pracoviskom na Žilinskej univerzite v Žiline - učiteľa a žiakov, ktorí urobili v danom mesiaci pokrok vo svojom projekte a tento je viditeľný v TwinSpace predmetného projektu.

          S potešením oznamujeme úspech na poli mesačných hodnotení v projektovaní eTwinning  a blahoželáme žiakom 7.A triedy k úspechu. O čom je ich projekt, aké aktivity robia žiaci s partnerskou školou, môžete sledovať  na stránkach projektu TU.

          Do ďaľšieho projektovania im prajeme veľa úspechov v pokračovani projektu.

          Admin

        • 3.december 2021: Vianočná pošta

        • V tomto čase, keď opäť pribúdajú obmedzenia a keď sa každý prejav ľudskosti a empatie stáva o to vzácnejším, zvlášť v tomto predvianočnom čase, žiaci 3.A triedy sa rozhodli zapojiť do "Vianočnej pošty", aby urobili svojimi vlastnoručne vytvorenými vianočnými pozdravmi radosť neznámym starkým, babičkám a dedkom z Domova dôchodcov v Tornali, ktorí im boli pridelení organizátormi. Deti do svojich pozdravov vložili kus svojho srdiečka a pri ich tvorení si predstavovali tú radosť starkých pri čítaní ich veršíkov, ozdobených kresbičkami. Tieto  pozdravy sú láskavým a radostným odkazom,že aj na nich osobne v čase Vianoc niekto myslí. 

          Aj toto je jedna z možností, ako učiť deti myslieť aj na druhých a mať v úcte starších ľudí, ktorí sú už odkázaní na pomoc. A nielen v čase Vianoc!

          Mgr.Ivana Šoltésová

        • 3.december 2021: Môj dom, moje mesto

        • Žiaci 3.A sa na hodine Vlastivedy naučili určovať hlavné a vedľajšie svetové strany a orientovať sa podľa svetových strán v svojom meste. Spoznávali dôležité objekty, budovy a určovali, na ktorej svetovej strane sa nachádzajú pri pohľade od svojej školy. Nakoniec si svoje mesto pomocou kartónov a rôznych krabičiek aj vytvorili. Spoznávate ho?

          Mgr. Ivana Šoltésová

        • 3. december 2021: Školské kolo olympiády v anglickom jazyku, kategória 1B

        • Dňa 01.12.2021 sa uskutočnilo školské kolo anglickej olympiády kategórie 1B - 8. a 9. ročník. Žiaci vypracovali gramatický test a kreatívnu časť- tvorbu príbehu na daný obrázok.

          Chceli by sme veľmi pochváliť všetkých zúčastnených, pretože úlohy hlavne v gramatickom teste boli nad rámec obsahu vzdelávania ANJ v daných ročníkoch, čo bolo veľmi náročné.

          Výsledky:

          1.miesto              Žaneta Kováčová              9.B trieda

          2. miesto             Miroslav Holub                  8.B trieda

          3. miesto             Emma Belvončíková         9.B trieda

          Do okresného kola postupuje žiačka Žaneta Kováčová s najvyšším počtom dosiahnutých bodov. Blahoželáme všetkých ôsmym  súťažiacim k výborným výsledkom.

           

          PaedDr. Kormaňáková Dagmar

        • 29. november 2021: Školské kolo olympiády v anglickom jazyku

        • Dňa 26.11.2021 sa uskutočnilo školské kolo anglickej olympiády kategórie 1A- 5., 6. a 7. ročník. Žiaci vypracovali gramatický test a kreatívnu časť- tvorbu príbehu na daný obrázok.

          Chceli by sme veľmi pochváliť všetkých zúčastnených, pretože úlohy hlavne v gramatickom teste boli nad rámec obsahu vzdelávania ANJ v daných ročníkoch, čo bolo veľmi náročné.

          Výsledky:

          1.miesto             Viktória Littvová             6.A trieda

          2. miesto            Sára Bendeková              7.B trieda

          3. miesto            Bianka Betuštiaková      6.B trieda

           

          Do okresného kola postupuje žiačka Viktória Littvová s najvyšším počtom dosiahnutých bodov. Blahoželáme všetkých jedenástim súťažiacim k výborným výsledkom.

           

                                                                                                                                PaedDr. Kormaňáková Dagmar

        • 26. november 2021: Okresné kolo Technickej olympiády

        • Dňa 25.11.2021 sa uskutočnilo okresné kolo Technickej olympiády.

          Za reperezentáciu našej školy ďakujeme:

          • kategória A - Máriovi Habovi (9.A) a Patrikovi Putnokymu (8.A)
          • kategória B - Samuelovi Maťugovi (7.A), ktorému gratulujeme ku krásnemu 3. miestu.

          Admin.

        • 24. november 2021: Naše mesto

        • Naše mesto..

          Žiaci z tretieho ročníka nielen separujú, čistia svoje okolie a ochraňujú prírodu. V tomto období sme sa rozhodli využiť kartón na svoju predstavu o čistom meste. Všetky poznatky si ešte viac upevňujeme na krúžku "Učíme sa hrou".

        • 24. november 2021: Skutky lásky

        • "SKUTKY LÁSKY"

          Žiaci navštevujúci školský klub nacvičili krátky program pre obyvateľov charitného domu sv. Františka z Assisi v Trstenej. Pôvodne sme plánovali realizáciu toho "on-line" vystúpenia v mesiaci október - mesiaci úcty k starším. Ale okolnosti naše plány zmenili a tak sme toto "on-line" vystúpenie zrealizovali až dnes. Nezabudli sme ani na malé darčeky. Ako to asi vyzeralo si pozrite vo fotoalbume a videu.

          https://www.youtube.com/watch?v=I5N3fcyuzqI

          Tím ŠKD

        • 17. november 2021

        • Keď raz budem dospelý/á ...

          "Ráno stavitelia a po obede módni návrhári, projektanti, ... . Aj takto tvorivo sa dá využiť čas strávený v našej družinke"

          Tím ŠKD

        • 9. november 2021: eTwinning projekt "Pravda alebo lož"

        • So žiakomi 7.A triedy sme začali pracovať na etwinnig projekte s partnerskou školou z Frýdku-Místku v ČR pod názvom "Pravda alebo lož".

          Každý deň prichádzame do kontaktu s množstvom informácií. Drvivej väčšine informácií veríme bez toho, aby sme si ich overili. Mnohé informácie berieme ako zaručený fakt, hoci sú v skutočnosti mýtus, prípadne nepravda. Projektom chceme rozvíjať u žiakov kritické myslenie, aby sa snažili skutočne rozlíšiť pravdu od lži.

          Kritické myslenie budeme rozvíjať v oblasti STEM predmetov.

          Vytvorili sme 8 medzinárodných skupín, ktoré budú skúmať jednotlivé úlohy. Každý tím bude pracovať prioritne na zadanej úlohe. Aby žiaci vedeli potvrdiť alebo vyvrátiť tvrdenie, musia si:

          - na začiatok položiť výskumné otázky,

          - hľadať odpovede (internet, časopisy, encyklopédie, môžu využiť skúsenosti starších - rodičov, starých rodičov...),

          - pozorovať daný jav v praxi,

          - potvrdiť daný fyzikálny jav experimentom,

          - a nakoniec vysloviť záverečné tvrdenie.

          Náš projekt môžete sledovať na stránkach, ktoré budeme dopĺňať.

          https://twinspace.etwinning.net/196143/pages/page/1759283

           

          Mgr. Beáta Marasová

        • 05.11.2021: Párty svätých

        • Na konci týždňa, v ktorom sme si aj vlastnými kostýmami pripomínali všetkých svätých, sme sa stretli v kaplnke našej školy na spoločnej modlitbe. Aj naši malí aj veľkí svätí orodujú za našu školu, žiakov, rodičov a zamestnancov. Pán Boh zaplať  všetkým, ktorí sa zapojili. Info o sponínanej akcii bude aj v TV LUX.

        • 2.11.2021: Úspech v mestskej súťaži.

        •  

          Naši žiaci zo 7.B triedy sa zapojili do mestskej súťaže o najkrajšiu tekvičku. S radosťou oznamujeme, že obsadili skvelé  2. miesto  a získali darčekový kôš pre celú triedu. Gratulujeme!

        • 01. november 2021: Párty svätých

        • Párty svätých  

           

          Každoročne, 1.novembra slávime sviatok Všetkých svätých. Oni žili na tejto našej Zemi a pre nejaký skutok/skutky dosiahli NEBO, sú blahoslavení čí svätí, napr. Dominik Savio, don Bosco, Ján Krstiteľ alebo apoštoli – Peter, Ondrej, Filip, Jakub, atď... alebo sv. Jozef, ci František z Assisi, pápež sv. Ján Pavol II.,  sv. Klára, sv. Terezka, Bernadeta, Hyacinta, bl. Anka Kolesárová, bl. Zdenka  z neďalekej Krivej, Matka Tereza, Mária Goretti, sv. Lucia, atď.. – títo a mnohí, naozaj mnohí  ďalší sú pre nás povzbudením a motiváciou: že ak oni dosiahli svätosť, prečo by sme ju nemohli dosiahnuť aj my???  

          Nuž, a keď sme to tak skvelo zvládli vo farebnom misijnom obliekaní sa, dajte pozor, máme pre každého z nás novú výzvu, zapojiť sa do nej môže úplne každý  

           Aby sme sa povzbudili príkladom tých, ktorí sú už svätí, povzbudzujeme nás, príďme hneď po jesenných prázdninách – v utorok, oblečení v oblečení niektorého blahoslaveného, či svätého – napr. pripravte si kostým sv. Jozefa, či Františka, sv. Kláry, či malej Hyacinty, prosto kohokoľvek, kto je pre Teba povzbudením   Takto oblečení môžeme byť po celý ten týždeň – od utorka až do piatku. Ale pozor: zdôrazňujeme, nechceme mať karneval, nejde nám o výsmech, či paródiu.  

          My veríme, že vďaka našej odvahe byť oblečení ako niektorý svätý/svätá sa povzbudíme a navzájom si sprítomníme NEBO medzi nami... už tu, na Zemi... rovno na našej škole...   

          Tak? Pridáš sa?  

          Pokojné a zmysluplné svätodušné dni majme!

        • Misijné zhodnotenie

        • Misijné poďakovanie

           

          Milí priatelia, rodičia, žiaci, kolegynky, kolegovia!

           

          Pred pár týždňami doletela k nám všetkým výzva zapojiť sa do aktivít misijného týždňa. Spoločnými silami sme sa jej všetci chopili a výsledkom je, že všetko, čo bolo v misijnom týždni možné zakúpiť si: napr. ružencový desiatnik, misijný ruženec, misijné ponožky, hru MISIONÁR, či misijný pirôžtek, to všetko sme rozpredali. Našim nádherným misijným gestom bolo i farebné obliekanie sa počas jednotlivých dní.

          S veľkým ocenením Vám oznamujeme, že prostredníctvom všetkých našich misijných aktivít sme tentokrát za našu ZŠ Š. Šmálika počas misijného týždňa vyzbierali sumu 902,5€, podporili sme ňou Pápežské misijné diela, konkrétne: misijné dielo v Keni  

          Zo srdca VĎAKA každému, kto priložil ruku k dielu!

          A my sme to spoločnýýýými silami dokázali!!!

          Buď za to: Sláva Otcu, i Synu i Duchu svätéééému!!! Ameeeen!

        • Ekoposter

        • Zapojili sme sa do celoslovenskej súťaže Ekoposter v tvorbe kolektívov žiakov. Cieľom tejto súťaže je podnecovať myslenie žiakov, aby videli, mysleli a konali ekologicky. Tu sú naše prezentácie názorov žiakov na stav životného prostredia v našej krajine a spôsoby jeho zlepšenia. 

        • 25. október 2021: Úspech v Národnej súťaži eTwinning

        • Do Národnej súťaže eTwinning bolo prihlásených 55 medzinárodných  projektov  z materských, základných a stredných škôl, na ktorých pracovali učitelia spolu so svojimi žiakmi a študentami počas školského roka 2020/2021.

          Našu školu úspešne reprezentovali s projektom Zem pre nás - my pre Zem terajšia 3.A pod vedením p. uč. Šoltésovej. V kategórii 1. stupeň ZŠ získali úžasné 2. miesto!

          Gratulujeme!

          Admin.

        • Arriva autobus

        • Arriva autobus:

          V rámci týždňa Európskej mobility - bezpečne a zdravo ekologickou dopravou, sa žiaci 7.A,B tried zapojili do výtvarnej súťaže " Vianoce s autobusom Arriva".Tu sú naše najlepšie práce:

    • Kontakty

      • Základná škola Štefana Šmálika Tvrdošín
      • 043 532 2330 Šk. jedáleň 043 532 2059 ŠKD 0911 918 072
      • Školská 166, 02744, Tvrdošín Tvrdošín Slovakia
      • 17060010
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje