• Kurzy Erasmus+: Alcanede, Portugalsko
      • Kurzy Erasmus+: Alcanede, Portugalsko

      • 25.03.2024 20:07
      • Pohľad do digitálneho sveta a kultúrnych bohatstiev Portugalska                     
         
      •  V dňoch 10.  3. 2024 – 16. 3. 2024 sme sa tri kolegyne zúčastnili vzdelávacích kurzov v Portugalsku v rámci programu Erasmus+. Tieto kurzy, zamerané na využitie modernej technológie vo vyučovaní a integráciu sociálnych sietí a médií do vyučovania, ponúkli bohatý program a obohacujúce skúsenosti.

             Mgr. Petra Jurincová sa venovala kurzu „SOCIAL NETWORK AND MEDIA AT SCHOOL“, ktorý ponúkal hlbší pohľad na využitie online nástrojov a sociálnych sietí v pedagogickej praxi. Účastníci sa nielen naučili, ako správne používať sociálne siete na prezentáciu školy a vzdelávacie účely, ale tiež sa venovali problematike bezpečnosti na internete a správnemu používaniu digitálnych médií v školskom prostredí.

             Mgr. Renáta Kubíková sa venovala kurzu „MODERN TECHNOLOGIES IN SCHOOLING PROJECTS AND GEOGRAPHY“, kde sa zameriavala na integráciu informačných a komunikačných technológií do výučby geografie, ale aj  podpore vzdelávania prostredníctvom digitálnych nástrojov,  zatiaľ čo PaedDr. Alena Lenčuchová sa orientovala na kurz „TECHNOLOGY IN MEDIA EDUCATION“, v ktorom sa hlbšie zaoberala využitím technológií vo výučbe médií a komunikácie. Celkovo možno povedať, že daný kurz nebol len o ovládaní technológií, ale aj o podpore kritického myslenia, tvorivosti a medzikultúrnej komunikácie, čo je v dnešnej digitálnej dobe nevyhnutné pre aktívne a zodpovedné zapojenie sa žiakov do spoločnosti.

             Portugalsko je krajinou objaviteľov, moreplavcov a dobrého jedla. Počas kurzu sme mali možnosť objaviť nádherné pláže, historické pamiatky, kráľovské sídla, stredoveké mestá a rybárske dedinky, ktoré tvoria bohatstvo krajiny. Uchvátilo nás aj pobrežie Atlantického oceánu. Okrem výučby sme sa zúčastnili exkurzií do rôznych častí Portugalska, vrátane Lisabonu, kde sme navštívili historické pamiatky ako kláštor Hieronymov, ochutnali portugalské špeciality ako pudingový koláč. Medzi ďalšie miesta, ktoré sme navštívili, patrili Santarém, Obidos a Fatima, čo nám poskytlo pohľad na bohatú históriu a kultúru tejto krajiny. Materiál z fotografií, ktoré sme zachytili počas našich výletov za pamiatkami Európskeho kultúrneho dedičstva, sme následne upravili a spracovali do rôznych digitálnych formátov.

             Veríme, že nadobudnuté vedomosti a skúsenosti budeme môcť úspešne uplatniť v našej pedagogickej praxi a prispieť tak k rozvoju našich žiakov a našej školskej komunity.

        Mgr. Petra Jurincová, Mgr. Renáta Kubíková, PaedDr. Alena Lenčuchová

         

         

      • Naspäť na zoznam článkov
    • Kontakty

      • Základná škola Štefana Šmálika Tvrdošín
      • 043 532 2330 Šk. jedáleň 043 532 2059 ŠKD 0911 918 072
      • Školská 166, 02744, Tvrdošín Tvrdošín Slovakia
      • 17060010
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje