• 23. január 2023: Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku

        •  

          Vo štvrtok 19.01.2023 sa naše žiačky Viktória Littvová (7.A) a Sára Bendeková (8.B) ako víťazky školského kola, zúčastnili okresného kola Olympiády v anglickom jazyku. 

          Žiačky súťažili v dvoch kategóriách 1A (žiaci 5., 6., 7. roč.ZŠ a primy, sekundy osemročných gymnázií) a 1B (žiaci 8.,9.roč.ZŠ a tercie a kvarty osemročných gymnázií).

          Veľmi hrdo oznamujeme, že obidve dievčatá skončili vo svojich kategóriách na prvom mieste a postupujú na krajské kolo. Obidvom šikovným babám držíme palce.

          PaedDr. Kormaňáková Dagmar

           

      • 12. január 2023: Recyklohry - Výhra v súťaži Starý mobil sem!
        • 12. január 2023: Recyklohry - Výhra v súťaži Starý mobil sem!

        • S radosťou sme priali správu, že sa našej žiačke Veronike Balúnovej (4.A) podarilo byť medzi 50 najúspešnejšími zberačmi starých mobilných telefónov. Veronika si už svoj nový tablet HUAWEI MEDIAPAD prevzala. My jej prajeme, aby sa na ňom zabavila a zároveň ho využila pri príprave na vyučovanie. Svoje ceny si prevzali aj náhodne vyžrebovaní zberači. Matúš Betuštiak (6.B) si prevzal knihu a Samuel Fidrik (2.A) získal vrecúško. Všetkým výhercom gratulujeme!

          Nezabudnite, že aj naďalej prebieha zber batérií. Vyhodnotenie najlepších zberačov batérií prebehne na konci školského roka. Najbližší zber batérií prebehne v mesiaci marec.

        • 10. január 2023: Hokejový turnaj vo Švajčiarsku

        • Výborný športový víkend v podaní nášho žiaka Filipa Kakačku z 5.A, na hokejovom turnaji v meste Chiassso vo Švajčiarsku.

          Ako kapitán mužstva, priviedol svoj tím Tigre Orava k celkovému prvenstvu na tomto medzinárodnom turnaji.

          Dokonca získal aj individuálne ocenenie, keď bol vyhlásený za najlepšieho hráča celého turnaja.

          Filipovi k jeho úspechu gratulujeme, držíme mu palce a želáme mu veľa úspechov do budúcnosti!

        • 16. december 2022: Návšteva v centre sociálnych služieb Tvrdošín

        • Dňa 16.12.2022 sme boli na návšteve v Domove dôchodcov v Tvrdošíne. Žiaci zo ŠKD im zaspievali nielen vianočné koledy, ale aj zahrali divadielka – O zelenej jedličke a Havranovej závisti.

          Za technickú podporu ďakujem p.uč. Martinke Habovej.

          Prajem Vám požehnané Vianoce.

          Želmíra Koptová

        • Duchovná obnova žiakov 8.-9.roč - Púť k bl. Anke Kolesárovej

        • V dňoch, 1.-  2. 12. 2022  sme sa s našimi odhodlanými dvadsiatimi piatimi ôsmakmi a deviatakmi  vybrali do Vysokej nad Uhom za bl. Ankou Kolesárovou. Autobus bol plne vyťažený, - spolu s kamarátmi, birmovancami z Liesku sme vytvorili riadnu partičku. Našu príjemnú zostavu dopĺňal františkánsky brat Ján de la Salle 😊  V autobuse i všade inde nebolo o smiech, či zábavu núdza.

          V prvý deň sme navštívili Košice, našim cieľom bol majestátny Dóm sv. Alžbety. Žinenkovo - spacákovo – pútnický nocľah v Gymnáziu Tomáša Akvinského sme si poniektorí vychutnali až do tretej ráno.. Hm... veru, v tú noc bolo spanie iba nácvikom. 😊  

          Na druhý deň, po raňajkách, sme pokračovali v našej púti, smerovali sme do Vysokej nad Uhom.

          Bezmobilovo vybavení 😊 sme po dvojhodinovej jazde autobusom vystúpili priamo pred Domčekom. Celým programom našej duchovnej obnovy nás spolu so svojím animátorským tímom sprevádzal priateľský o. František. Prednášky, aktivity, hry, svedectvá, sv. omšu i samotný čas pri hrobe bl. Anky si budeme navždy pamätať... BOHU CHVÁLA A VĎAKA!

          ĎAKUJEME rodičom, že ste tento vzácny čas a vzácne miesto dopriali svojim deťom. ĎAKUJEME nášmu p. farárovi Františkovi za štedrý milodar/príspevok 400€. ĎAKUJEME vedeniu školy i celému učiteľskému zboru za podporu. ĎAKUJEME všetkým, ktorí sa o nás v Gymnáziu Tomáša Akvinského v Košiciach, tiež v Pastoračnom centre Domček vo Vysokej nad Uhom postarali, podarovali nám prístrešie i milé prijatie. Nuž, a napokon ĎAKUJEME za dar našich nových, nezabudnuteľných lieseckých kamarátov 😊.

          Mgr. Bea Stasová

        • Rorátne sväté omše

        • Pomaly vrcholí adventné obdobie -  čas duchovnej prípravy na príchod malého Ježiška na tento svet, Na adventných vencoch pribudajú zapálené sviece, aby prežiarili tmu nielen tú prírodnú, ale aj tmu tohto sveta. Sučasťou tejto duchovnej prípravy boli v našej farnosti aj rorátne sväté omše ku cti Panny Márie, ktorých sa zúťastňovali aj  žiaci našej školy. Nebolo určite jednoduché vstávať skoro ráno a ešte za tmy putovať so svetlom svojich lampášov za Svetlom. Odmenou za ich námahu im bolo pozvanie pána farára na faru na raňajky s teplým čajom a kakaom. Takto posilnení na duchu aj na tele mohli žiaci kráčať do školy v ústrety školským povinnostiam.

          Mgr. Ivana Šoltésová

        • Vianočná akadémia

        •  

           Dňa 14.12.2022 sa na našej škole konala vianočná akadémia a po nej vianočné trhy.

          Video z vianočnej akadémie nájdete na :

          https://www.youtube.com/watch?v=2nNBpOIn7Fw&t=11shttps://www.youtube.com/watch?v=2nNBpOIn7Fw&t=11s

          foto na:

          https://eu.zonerama.com/smalikovci/Album/9277695#check-duplicateshttps://eu.zonerama.com/smalikovci/Album/9277695#check-duplicates

           

        • 25. november 2022: Objav svoj talent

        • Objav svoj talent, výtvarná súťaž, ktorej sa zúčastnili aj žiaci našej školy. Súťaž poriadala Spojená škola v  Nižnej pre školy regiónu Orava. Našu školu reprezentovali štyria žiaci  z 8. a 9. ročníkov:  Andreja Žuffová, Kristínka Čajková, Matej Pindiak, Sonička Belvončíková. Naša účasť bola úspešná, o čom svedčí aj ich výborné  umiestnenie.  

          Z ich úspechu sa tešíme a prajeme im veľa ďalších tvorivých úspechov.

          PaedDr. Alena Lenčuchová

        • 11. november 2022: Medzinárodný deň červených makov

        • Skončenie bojov v prvej svetovej vojne (1914 - 1918) si svet pripomína 11. novembra ako Medzinárodný deň červených makov.

          Prímerie medzi krajinami Dohody a Nemeckom bolo podpísané v reštauračnom vozni francúzskeho generálneho štábu v lesíku Compiegne vo Francúzsku 11. novembra 1918, čím sa na západnom fronte ukončili boje 1. svetovej vojny. Hlavnými signatármi prímeria boli vrchný veliteľ spojeneckých síl maršal Ferdinand Foch a nemecký zástupca Matthias Erzberger.

          Aj my sme si túto udalosť pripomenuli pri Pomíku padlým vojakom v 1. svetovej vojne v mestskom parku-

          Admin

        • 11. november 2022: Deň vedy a techniky na škole u Gessaya

        • Dňa 11.11.2022 sa žiaci 9.ročníka zúčastnili aktivity, ktorú poriadala SPŠ IT Medvedzie Tvrdošín, kde im boli odprezentované:

          ELEKTROTECHNIKA cez zážitkové učenie prostredníctvom elektronických stacebníc kompas, maják, rádio, detektor lži a tiež zelenú energiu so solárnym motorom.

          MECHATRONIKA  ukážkou geometrických konštrukcií, prezentáciou programu PROGRES, modelovanie v prograe SOLIDEDGE ST 10v 3D formáte, reálne programovanie CNC vypaľovnie a ukážky 3D tlačiarne

           TECHNICKÉ LYCEUM sa  prezentovalo prograovaním 2D a 3D počítačovou grafikou, tvorbou vebu

          INFORMAČNÉ a SIEŤOVÉ TECHNÓGIE sa prezentovali CISCO akadémie, projektov žiakov zameraných na počítačové siete.

        • 11. november 2022: Prednáška s príslušníkmi policajného zboru

        • Dnes sa naši žiaci prvého ročníka zúčastnili prednášky s príslušníkmi policajného zboru. Žiaci si zopakovali základné dopravné značky a predpisy, ale dozvedeli sa aj veľa nového o práci polície. Nakoniec si každý mohol urobiť svoj jedinečný otlačok prsta. Prezradíme že prednášajúci policajti boli rodičia našej žiačky prvého ročníka. Na konci prednášky dostal každý žiak darčeky vo forme preukazu, reflexných prvkov a papierovej skladačky policajného auta. Touto cestou sa chceme poďakovať manželom Štrbáňovím za krásnu prednášku plnú nezabudnuteľných zážitkov.

        • 11. november 2022: Olympiáda zo SJL - 3. miesto

        • Dňa 10.11.2022 sa Sofia Sirotová - žiačka 8.A triedy, zúčastnila okresného kola Olympiády zo Slovenského jazyka a literatúry. Spolu s ostatnými žiakmi 8. a 9. ročníkov v našom okrese absolvolala dve pomerne náročné časti súťaže.

          Písomná časť bola tvorená didaktickým testom s rozličnými typmi úloh s rôznou kognitívnou náročnosťou, zameranými na prácu s textom, čítanie s porozumením a overenie vedomostí a zručností z jednotlivých jazykových rovín a teórie literatúry. V písomnej časti súťažiaci tvorili vlastný text, v ktorom mali preukázať schopnosť písať žánrovo a štýlovo diferencovane, s čo najväčšou možnou mierou originality.

          Ústna časť bola tvorená samostatnou prípravou a prednesením rečníckeho prejavu na zadanú tému, pričom súťažiaci musel predniesť najmenej 10 viet naspamäť, využiť príznaky rečníckeho štýlu a uplatniť prvky verbálnej i neverbálnej komunikácie.

          Ďakujeme za krásnu reprezentáciu našej školy a gratulujeme ku krásnemu 3. miestu.

          Admin.

           

        • 6.11.2022- Konferencia ScooLink

        • V dňoch 4.11.-5.11.2022 som sa zúčastnila česko- slovenskej konferencie SchooLink, ktorú organizoval Dom zahraničnej spolupráce pod záštitou českého MŠMT a slovenskej národnej agentúry Erasmus+.Konferencia, ktorej sa zúčastnilo 240 českých a slovenských učiteľov, bola zameraná na vzdelávanie žiakov vo veku 3-11 rokov.  V rámci programu Inspiromat som so slovenskou kolegyňou Mgr. I. Čepovou prezentovala aktivity spoločného československého eTwinningového projektu "Zem pre nás, my pre Zem, na ktorom pracovali moji žiaci minulý školský rok. Okrem toho som sa zúčastnila praktických workshopov zameraných na bádateľské pokusy na 1.stupni a na programovanie a robotiku pre mladších žiakov. Celá konferencia bola plná inšpiratívnych námetov pre vyučovacie hodiny, ktoré podporujú u žiakov kreativitu, samostatnosť a radosť z učenia.

          Mgr. Ivana Šoltésová

    • Kontakty

      • Základná škola Štefana Šmálika Tvrdošín
      • 043 532 2330 Šk. jedáleň 043 532 2059 ŠKD 0911 918 072
      • Školská 166, 02744, Tvrdošín Tvrdošín Slovakia
      • 17060010
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje