• 2.11.2021: Úspech v mestskej súťaži.

        •  

          Naši žiaci zo 7.B triedy sa zapojili do mestskej súťaže o najkrajšiu tekvičku. S radosťou oznamujeme, že obsadili skvelé  2. miesto  a získali darčekový kôš pre celú triedu. Gratulujeme!

        • 01. november 2021: Párty svätých

        • Párty svätých  

           

          Každoročne, 1.novembra slávime sviatok Všetkých svätých. Oni žili na tejto našej Zemi a pre nejaký skutok/skutky dosiahli NEBO, sú blahoslavení čí svätí, napr. Dominik Savio, don Bosco, Ján Krstiteľ alebo apoštoli – Peter, Ondrej, Filip, Jakub, atď... alebo sv. Jozef, ci František z Assisi, pápež sv. Ján Pavol II.,  sv. Klára, sv. Terezka, Bernadeta, Hyacinta, bl. Anka Kolesárová, bl. Zdenka  z neďalekej Krivej, Matka Tereza, Mária Goretti, sv. Lucia, atď.. – títo a mnohí, naozaj mnohí  ďalší sú pre nás povzbudením a motiváciou: že ak oni dosiahli svätosť, prečo by sme ju nemohli dosiahnuť aj my???  

          Nuž, a keď sme to tak skvelo zvládli vo farebnom misijnom obliekaní sa, dajte pozor, máme pre každého z nás novú výzvu, zapojiť sa do nej môže úplne každý  

           Aby sme sa povzbudili príkladom tých, ktorí sú už svätí, povzbudzujeme nás, príďme hneď po jesenných prázdninách – v utorok, oblečení v oblečení niektorého blahoslaveného, či svätého – napr. pripravte si kostým sv. Jozefa, či Františka, sv. Kláry, či malej Hyacinty, prosto kohokoľvek, kto je pre Teba povzbudením   Takto oblečení môžeme byť po celý ten týždeň – od utorka až do piatku. Ale pozor: zdôrazňujeme, nechceme mať karneval, nejde nám o výsmech, či paródiu.  

          My veríme, že vďaka našej odvahe byť oblečení ako niektorý svätý/svätá sa povzbudíme a navzájom si sprítomníme NEBO medzi nami... už tu, na Zemi... rovno na našej škole...   

          Tak? Pridáš sa?  

          Pokojné a zmysluplné svätodušné dni majme!

        • Misijné zhodnotenie

        • Misijné poďakovanie

           

          Milí priatelia, rodičia, žiaci, kolegynky, kolegovia!

           

          Pred pár týždňami doletela k nám všetkým výzva zapojiť sa do aktivít misijného týždňa. Spoločnými silami sme sa jej všetci chopili a výsledkom je, že všetko, čo bolo v misijnom týždni možné zakúpiť si: napr. ružencový desiatnik, misijný ruženec, misijné ponožky, hru MISIONÁR, či misijný pirôžtek, to všetko sme rozpredali. Našim nádherným misijným gestom bolo i farebné obliekanie sa počas jednotlivých dní.

          S veľkým ocenením Vám oznamujeme, že prostredníctvom všetkých našich misijných aktivít sme tentokrát za našu ZŠ Š. Šmálika počas misijného týždňa vyzbierali sumu 902,5€, podporili sme ňou Pápežské misijné diela, konkrétne: misijné dielo v Keni  

          Zo srdca VĎAKA každému, kto priložil ruku k dielu!

          A my sme to spoločnýýýými silami dokázali!!!

          Buď za to: Sláva Otcu, i Synu i Duchu svätéééému!!! Ameeeen!

        • Ekoposter

        • Zapojili sme sa do celoslovenskej súťaže Ekoposter v tvorbe kolektívov žiakov. Cieľom tejto súťaže je podnecovať myslenie žiakov, aby videli, mysleli a konali ekologicky. Tu sú naše prezentácie názorov žiakov na stav životného prostredia v našej krajine a spôsoby jeho zlepšenia. 

        • 25. október 2021: Úspech v Národnej súťaži eTwinning

        • Do Národnej súťaže eTwinning bolo prihlásených 55 medzinárodných  projektov  z materských, základných a stredných škôl, na ktorých pracovali učitelia spolu so svojimi žiakmi a študentami počas školského roka 2020/2021.

          Našu školu úspešne reprezentovali s projektom Zem pre nás - my pre Zem terajšia 3.A pod vedením p. uč. Šoltésovej. V kategórii 1. stupeň ZŠ získali úžasné 2. miesto!

          Gratulujeme!

          Admin.

        • Arriva autobus

        • Arriva autobus:

          V rámci týždňa Európskej mobility - bezpečne a zdravo ekologickou dopravou, sa žiaci 7.A,B tried zapojili do výtvarnej súťaže " Vianoce s autobusom Arriva".Tu sú naše najlepšie práce:

        • Piatok - Austrália

        • Piatok - Austrália

          Misijný týždeň sa nám prehupol už do posledného dňa. V našej mysli sme mali ďalekú Austráliu. V našich očiach veľmi nádherný a zaujímavý to kontinent. No tiež ho poskytujú rôzne nešťastia. Azda najväčším sú požiare, ktoré trápia celú krajinu, obyvateľov a v neposlednom rade aj zvieratá. Modrou farbou sme chceli preto vyjadriť nádej a odhodlanie pri boji proti ohňu.

        • Štvrtok - Ázia

        • Štvrtok - Ázia

          Ázia je zďaleka najväčším kontinentom na svete.  Môže sa tiež pochváliť najvyšším a najnižším bodom na Zemi.  Má najväčšiu škálu rekordov všetkého druhu. Ekonomická štruktúra sa vyznačuje výraznou regionálnou diferenciáciou. Je to dané obrovskými rozdielmi vo veľkosti štátov a v ich vyspelosti. Preto sme dnešnou žltou farbou, chceli vyjadriť podporu menej vyspelým štátom v ktorých vládne veľká chudoba.

        • Streda - Afrika

        • Streda - Afrika

          Na jednej strane poznáme z tohto kontinentu veľmi vplyvných a známych ľudí, na strane druhej je Afrika známa svojou chudobou, hladujúcimi a chorobnosťou. Svet sa na Afriku veľmi často pozerá cez problémy. MY v Afrike vidíme kontinent nádeje, prísľubu a veľkého potenciálu. Odkazom na zelenú farbu sme im chceli vyjadriť podporu a nádej.

        • Utorok – Európa

        • Tu sme doma... a tak sme sa modlili za nás... samých... aby sme aj my mali odvahu byť misionármi práve tam, kde sme... Odieť sa symbolicky „dobiela“ nám nerobilo problém. Napokon, posúďte.

        • Pondelok – Amerika

        • Zem bohatá na rôzne bohatstvá, no na niektorých miestach chudobná na dobro a lásku... inak by nebolo toľko mladistvých na uliciach... celý deň sme premýšľali nad tým, čo by sme takýmto svojim rovesníkom dopriali, ako by sme im pomohli... Svoju solidaritu sme okrem zakúpenia misijných predmetov  vyjadrili aj tým, že sme sa čo najviac obliekli do červenej farby – symbolizujúcej misijnú Ameriku...

        • 15. október 2021: Misijný týždeň

        • Milí priatelia, vy, v školských laviciach i vy, milé kolegyne, kolegovia!

          Mesiac október je veľmi bohatý: je mesiacom ruženca , mesiacom úcty k starším ľuďom, ba i mesiacom, kedy sa viac zamýšľame na misiami.
          Na celej našej zemeguli je veľa krajín, v ktorých je veľa hladujúcich, týraných, bezdomovcov, tých, ktorých nemá kto vzdelávať, či tých, ktorí ešte nepoznajú radostnú zvesť – Evanjelium!
          Práve preto na misie odchádza veľa laikov, učiteľov, lekárov, rehoľníkov, kňazov...
          My, tu na Slovensku nehladujeme, ani sa nemusíme báť o strechu nad hlavou... Problémy, ktoré naša krajina má, ani zďaleka nemôžeme prirovnať utrpeniam krajín, kde je plno chorôb, úmrtí, či chudoby..
          Vy už poznáte desiatky misijného ruženca, sú farebne odlíšené. Každá farba predstavuje iný kontinent našej Zeme.

          Budúci týždeň, od pondelku až do piatku pozývame všetkých vstúpiť do rôznych aktivít. Aj ty môžeš byť súčasťou našej školskej - misijnej výzvy!


          1. Skús sa v jednotlivých dňoch obliecť čo najviac jednofarebne:
               V pondelok - Amerika = červená
               V  utorok - Európe = biela (náhrada kávová)
               V  stredu - Afrika = zelená
               Vo štvrtok - Ázia = žltá
               V  piatok - Austrália = modrá.

          2. Modli sa úprimne za jednotlivé kontinenty: pros za chorých, hladných, umierajúcich alebo za tých, ktorí odhodlane trpia pre vieru, ... môžeš svoju modlitbu napísať na papierik a nalepiť priamo na misijnú nástenku oproti zborovni.


          3. Kúp si misijný ruženec (1€) , misijné ponožky (1ks 5€), misijnú hru (1ks 5€), ... Každý deň budú počas prestávok k dispozícii na zakúpenie misijné pirôžky (1ks 1€). Všetky vyzbierané € prepošleme aj tentokrát na misie.

          Nech Boh, požehná každého, kto požehná iným...!

          POMÁHAŤ môžeme iba kým máme teplé ruky...

          Mgr. Beáta Stasová

        • 9. október 2021: Opäť sme úspešní

        • Len pred pár hodinami sme boli oboznámení o ĎALŠOM NAŠOM ÚSPECHU v oblasti medzinárodnej spolupráce ERASMUS+. Ako koordinátorom nám bol schválený ďalší projekt "Be yourself respect others" zameraný na kyberšikanu, ktorá sa veľmi rozmohla medzi deťmi, hlavne počas online vzdelávania. Úlohou projektu je naučiť sa rozoznať, zistiť, vedieť určiť, reagovať, zabrániť šikanovaniu v online priestore zo strany najzraniteľnejších detí, rodičov a učiteľov. Spolupráca bude so slovinskou a tureckou školou.

          Aktuálne u nás prebiehajú 4 projekty, ktoré koordinujeme s niekoľkými tureckými, portugalskými, talianskymi a rumunskými školami, bulharskou, macedónskou, švédskou, srbskou, poľskou školou. Vycestovanie a spolupráca s rovesníkmi našich žiakov v spomenutých krajinách je hradená z fondov EU. Sme pevne presvedčení, že je to dokonalá motivácia pre nich pracovať na zdokonaľovaní svojich kompetencií aktívneho využívania anglického jazyka, čo dokazuje aj ich neuveriteľne bezchybná pomoc pri aktuálnom hosťovaní 50 ľudí z deviatich krajín počas týchto týždňov. Sme veľmi hrdí na tím Erasmus plus v našej škole.

          PaedDr Kormaňáková Dagmar, koordinátorka medzinárodných projektov

        • 6. október 2021: Na bicykli bezpečne

        • Dnes sa žiaci navštevujúci ŠKD mohli zúčastniť prednášky, ktorú sme zorganizovali v spolupráci s predajňou bicyklov MT-Sport v Lokci. Prednášajúca Bc. Jana Turacova vysvetlila žiakom aký veľký význam má "byť na ceste videný". Zdôraznila používanie bezpečnostných a reflexných prvkov. V modelových situáciách, v ktorých hlavnú úlohu hrali naši žiaci poukázala na možné následky vyplývajúce z nerešpektovania a porušovania základných predpisov cestnej premávky. Žiaci, ktorí sa aktívne zapájali do aktivít a diskusie, dostali na pamiatku reflexný pásik aby aj v tomto jesennom období boli na ceste bezpeční či už ako chodci alebo ako cyklisti.

          Kolektív ŠKD

        • 4. Október 2021: Spolu múdrejší 2

        • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov na program doučovania „Spolu múdrejší 2“ na mesiace október až december 2021. 

          Cieľom výzvy je podpora pre tie základné školy, ktoré budú prostredníctvom kvalitného a dostupného doučovania svojich žiakov, vytvárať podmienky na zlepšovanie ich vedomostí a zručností v hodinách mimo vyučovania v stanovenom rozsahu.

          Projekt našej školy bol úspešne schválený. Aktivity projektu budú realizovať pani učiteľky: Mgr. Kompanová. PaedDr. Kormaňáková, Mgr. Mrzenová a Mgr. Poláčiková.

          Admin.

        • 1.október 2021: Plavecký výcvik 3.A triedy

        • V dňoch od 27.9. - 1.10.2021 žiaci 3.A triedy absolvovali plavecký výcvik na plavárni na Medvedzí. Po úvodnom oboznámení sa s vodou sa žiaci naučili základom plaveckého štýlu kraul a znak, spývať pod vodou, správne dýchať pod vodou. Tie deti, ktoré už plávať vedeli, sa v svojich plaveckých zručnostiach zdokonaľovali. Všetci žiaci sa veľmi snažili zvládnuť všetky úlohy, ktoré im pani inštruktorky zadávali a prejavili veľké odhodlanie naučiť sa základom plávania, za čo im patrí veľká pochvala. Veríme, že sa im podarí absolvovať plavecký výcvik aj v 4. ročníku a zdokonalia sa tak ešte viac v plaveckých schopnostiach.

          Mgr. I Šoltésová

        • 1.október 2021: Získali sme certifikát kvality!

        • S radosťou oznamujeme, že medzinárodný eTwinningový projekt s názvom Zem pre nás, my pre Zem získal ocenenie za prácu- národný certifikát kvality! , Na projekte začali pracovať minulý školský rok  žiaci 2.A triedy pod vedením p.uč. I. Šoltésovej v spolupráci so žiakmi Základnej školy v Humennom a partnerskými školami z Čiech ( Hustopeče a Hradec Králové). Projekt je zameraný na rôzne aktivity,ktoré umožnia žiakom osvojiť si zásady správania sa voči prírode a tiež jej ochrany, spoznávajú dôležitosť prírody pre človeka, vzájomnú potrebu a ovplyvňovanie sa.  Na základe už zrealizovaných aktivít si žiaci uvedomujú, že prírodné zdroje našej planéty sú už vyčerpané a je potrebné, aby sa ľudstvo začalo správať voči prírode na našej Zemi zodpovedne. Žiaci majú pred sebou ešte niekoľko aktivít a tak sa opäť tešia na spoluprácu s kamarátmi z partnerských škôl aj tento školský rok!

          Mgr. Ivana Šoltésová

        • 1. október 2021: "Plnou parou vpred"

        • Od dnes kraľuje v kalendári mesiac Október. Pred ním bol September v ktorom sme "odštartovali školský rok aj v našej družinke a ideme plnou parou vpred" začínajúc rannou družinou a končiac "záverečnou".

          Kolektív ŠKD

    • Kontakty

      • Základná škola Štefana Šmálika Tvrdošín
      • 043 532 2330 Šk. jedáleň 043 532 2059 ŠKD 0911 918 072
      • Školská 166, 02744, Tvrdošín Tvrdošín Slovakia
      • 17060010
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje